Drømmehøjen

I Drømmehøjen tager Dy Plambeck os med til sin barndomsegn – en verden fyldt med talende grankogler, dansende høns og lysende, røde træer. Vi inviteres inden for i Dys verden, og Dy fortæller sansende og følsomt om, hvordan det var at være barn i 80’erne. Vi hører om forældrene, der taler cirkussprog, om skærsliberen og transvestitten Yrsa, om forloren hare og mælkemærker i spisefrikvarteret. 


I Drømmehøjen beskriver Dy Plambeck et barneliv splittet mellem en poetisk og sorgfri drømmeverden og en virkelighed med Tjernobyl, luftalarmer, aids og Kim Schumacher, men også ghettoblastere, Metallica, drenge, nonfirmation og blå mandag i Fælledparken.


Drømmehøjen udkom i 2008 på Dansklærerforeningens Forlag. Det er en selvbiografisk børnebog, der indgår i serien Min Historie.

Drømmehøjen.jpg

Anmeldelser


****** ”Dy Plambecks Drømmehøjen er lige i det præpubertære øje, fordi Dy Plambeck simpelthen husker, hvordan det var at være lille og begynde at blive stor, og kan beskrive det så ligeud af landevejen. Sjovt og let men altid ihukommende hvor udsat og overladt til andres forgodtbefindende man følte sig, hvor bange for verden man også var.”
- Berlingske


“Drømmehøjen er fint sanset. Det er en velovervejet historie, som bringer glimt fra en barndom uden alt for mange snærende bånd.”
- Politiken