”Krigen var tålmodig. Den var ligeglad med, om der var mange, der elskede én eller ej. Krigen havde kun ét mål: at fortsætte. Bare fortsætte.” 

Den unge journalist Becky rejser til Afghanistan for at skrive om hverdagen ved fronten og bliver venner med soldaterne Mikael og Jan. I landskabet omkring dem er sand og savn, lys og mørke, ildkampe og improviserede sprængladninger. Et kærlighedsforhold udvikler sig mellem Becky og Mikael og fører dem fra Afghanistan til Sardinien og København. Men krigen raser og får konsekvenser for dem alle. 

Mikael er en roman om krig og kærlighed. Den er et blik ind i den menneskelige bevidsthed og en rejse gennem naturens og sindets landskaber. Den handler om ensomhed og længsel, om krigens gru og kærlighedens kraft. 

Mikael udkom i 2014 på Gyldendal

Mikael

8702158342.jpg

Anmeldelser

***** "Med Mikael har Plambeck gjort et smukt og nænsomt forsøg på at få adgang til soldatens bevidsthed. Og givet læseren adgang til krigens landskaber."
- Politiken

***** "Dy Plambeck har skrevet en tæt og stærk roman om, hvad krig gør ved soldater." 
- Jyllandsposten

***** "Plambeck skaber en realistisk verden så levende, så oprindeligt følt. Den dybe fortrolighed med stoffet har udløst en digters inderste evne. Det er ganske enkelt blændende!"
- Nordjyske

***** "Krigen skildres med en rystende og bevægende realisme. Denne bog om krig og kærlighed kan varmt anbefales. Den understreger Dy Plambecks position som en betydende forfatter.”
- Dagbladenes Bureau

****** "Storslået og klogt epos. Romanen er gjort af usentimentale, følsomme og krystalfine registreringer af de udtalte og uudtalte følelser, der knytter sig til krig, kærlighed, venskab og tab"
- Alt for Damerne

"Mikael er en smuk og modig roman. Man læser den langsomt og fornemmer, at det også er den måde, den er vokset frem på; som en langsom rejse ind i krigen som tilstand."
- Kristeligt Dagblad

”Over 266 sider lader Dy Plambeck sit store talent blomstre umådeligt smukt i ørkensandet. Hun skriver så fint og så let. Gang på gang overraskes man over Dy Plambecks sansninger, der er i en klasse for sig.”
- Midtjyske Medier

"Mikael er den roman om danskernes krig i Afghanistan, som vi har savnet. Et på én gang uafrysteligt og rørende drama."
- Euroman

**** "Dy Plambeck har med journalistisk sans for de små detaljer, der skaber et hverdagsunivers, og med musikalsk lydhørhed i afdækningen af den gensidige tiltræknings psykologi skrevet en smuk og troværdig kammermusikalsk kærlighedshistorie."
- Berlingske

"Mikael er en ny Dy, fordi stoffet er nyt og stedet er det - langt væk fra Danmark. Men en del er også som det plejer, nemlig forfatterens blik for detaljerne og det hurtige tempo ... der er en stor frihed i sproget. Det giver adgang til nye rum i verden og i andre mennesker."
- Weekendavisen